Equip de preveres i diaques

Rector

Mn. Josep Maria Turull i Garriga

Va néixer a Parets del Vallès l’any 1966. Ordenat de prevere el 22 de desembre de 1991. Llicenciat en Teologia Sistemàtica a la Facultat de Teologia de Catalunya. Va ser vicari de les parròquies de Santa Maria de Barberà i de la Mare de Déu dels Àngels de Barcelona, així com rector de la parròquia de Sant Ramon de Penyafort. Va ser vicari episcopal de la Zona 2 (Barcelona). És professor a la Facultat de Teologia de Catalunya. Fou nomenat rector del Seminari Conciliar de Barcelona i del Seminari Menor l’any 2005. L’any 2009 va ser creat canonge de la Catedral de Barcelona. Des del 2011 era l’encarregat de les celebracions litúrgiques a la basílica de la Sagrada Família i el 29 de setembre de 2018 va iniciar el seu servei com a rector de la parròquia i de la basílica de la Sagrada Família. Recentment ha estat nomenat Prior de la Capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. És també el director del secretariat diocesà de turisme, pelegrinatges i santuaris.
Prevere adscrit

Mn. Ricard Mejía Fernández

Mn. Ricard Mejía Fernández, nascut el 1987. És un prevere diocesà de Mallorca i professor d’universitat.
Després de fer l’etapa pastoral a la ciutat de Manacor, va ser ordenat diaca a la parròquia de Santa Maria la Major d’Inca i prevere a la Catedral de Mallorca. Començà el seu ministeri com a diaca de l’agrupació de parròquies de la Mare de Deú als voltants d’Inca i capellà de l’Hospital Comarcal. Va ser nomenat rector de les parròquies de la Immaculada Concepció de la ciutat de Palma. Ha estat director de la Biblioteca Diocesana de Mallorca, membre de la Comissió Tècnica de Biblioteques del Consell Insular.
És llicenciat en Estudis Eclesiàstics per la Facultat de Teologia de Catalunya, llicenciat en Filosofia per la Universitat Pontifícia de Salamanca, màster i doctor internacional en Lògica i Filosofia de la Ciència per la Universitat de Salamanca. Ha estat investigador i professor a les universitats de Memphis (Estats Units), París (França) i Lovaina (Bèlgica).
Actualment treballa en la formació intel·lectual dels candidats al ministeri ordenat de les diòcesis catalanes i del seu laïcat en tant que professor i secretari acadèmic de la Facultat de Filosofia de Catalunya. És també professor associat de la Facultat de Filosofia La Salle, de la Universitat Ramon Llull. Mn. Ricard Mejía es dedica especialment al diàleg fe i ciència, essent nomenat el 2021 com a acadèmic de la Societat Internacional per a la Ciència i la Religió (ISSR), amb seu a la Universitat de Cambridge, i compta amb nombroses publicacions tant al nostre país com a l’estranger.
Col·labora, tant amb la parròquia com amb la basílica, en tots els àmbits pastorals.
Prevere adscrit

Mn. Joan Carles Izquierdo García

Va néixer a San Pedro Manrique (Soria), l'any 1963 i, de ben petit es va traslladar amb tota la família al barri de la Sagrada Família de Barcelona. Es va graduar com Arquitecte Tècnic a l'Escola Universitària d'Arquitectura (EUATB) i va exercir la professió. Va ser ordenat sacerdot el 2001. Va ser vicari de la parròquia de Santa Maria de Caldes i després rector de l’Església del Roser de Cerdanyola del Vallès, tasca que compaginà amb ser també vicari de Sant Martí de Cerdanyola. A continuació va ser enviat com a Capellà a la Quasi-Parròquia de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona al servei de l’atenció espiritual i religiosa dels malalts, dels familiars i dels professionals de la sanitat. Alhora també va ser enviat com a Consiliari al Servei d'Atenció i Formació (SAFOR) de la Universitat de Barcelona del campus Diagonal. Llavors va ser nomenat primer vicari i després prevere adscrit a la parròquia de la Sagrada Família.
Diaca adscrit

Mn. Jordi-Albert Garrofé

Va néixer a Barcelona el 1965 i és casat i pare de dos fills. Rebé l’ordenació diaconal el 2008. Té estudis en Ciències Religioses a l’ISCREB i és Diplomat en Relaciones Institucionals i Protocol. Ha obtingut diversos postgraus i màsters. Professionalment ha exercit diversos càrrecs directius en l’àmbit de la comunicació i les relaciones públiques en empreses multinacionals de l’àmbit de les tecnologies. L’any 2010 s’incorporà al departament de Comunicació de l’Arquebisbat de Barcelona on va col·laborar fins a l’octubre de 2018. Ha estat diaca adscrit de la parròquia de Crist Redemptor (Guinardó). És membre del Servei diocesà per al catecumenat, atenent els adults que demanen ser cristians. Consiliari de Centres d’Esplai del MCEC durant més 10 anys. El juliol de 2018 fou nomenat diaca adscrit a la parròquia i a la basílica de la Sagrada Família.
Prevere adscrit

P. Joby Sebastian Kappiparambil

Va néixer a Kerala (Índia) i va ingressar a la Societat Missionera de l’Apòstol Sant Tomàs. Va ser ordenat sacerdot el dia 1 de gener de 2015 i va venir a Barcelona fa dos anys a fer un màster de comunicació a Blanquerna-URL. Ara hi comença el doctorat. Amb la seva col·laboració, a partir del dilluns 13 de novembre, podrem oferir a la Sagrada Família una missa en anglès de dilluns a divendres a les 10 del matí, especialment per als pelegrins.