Skip to main content
Actualitat

L’Alguer ens visita

By 23 de novembre de 2022No Comments

El «Coro Polifonico Algherese» de la ciutat sarda de l’Alguer va visitar la Sagrada Família, el passat 14 de novembre i després de contemplar la meravellosa obra d’Antoni Gaudí en una visita guiada, oferí un concert a la Cripta amb el títol «Lo Senyal del Judici: L’Alguer i el cant de la Sibil.la».

Certament el títol del concert ja ens parla de les profundes arrels catalanes de l’Alguer on, passejant-se per els seus carrerons, podem sentir habitualment la llengua de Verdaguer. Justament quan es dirigien a la Cripta per assajar, les campanes del carilló tocaven l’Emigrant i, sorpresos i joiosos, es posaren a cantar-lo.

La presència d’aquest cor a casa nostra ha esta un senyal més de l’amistat alguereso-catalana que fa tants segles que perdura. Curiosament, el cognom del cantant que interpretava la Sibil·la era «Catalano», ja que cal subratllar que a l’Alguer el qui canta com a Sibil·la és un home, primer un canonge i ara un laic.

Per al Cor Polifonic Alguerès ha estat un esdeveniment molt important, ja que aquesta és la primera vegada que s’interpreta la seva Sibil·la a Barcelona i Catalunya.