Skip to main content
Actualitat

La Llum de Betlem

By 19 de desembre de 2022desembre 27th, 2022No Comments

Els infants de la catequesi, acompanyats dels seus familiars i catequistes, han celebrat, com a cloenda del trimestre, la rebuda de la Llum de Betlem en passat 21 de desembre..

Aquesta llum es pren de la llàntia que permanentment crema a la basílica de la Nativitat a Terra Santa, al lloc on, segons la tradició, nasqué Jesús i els escoltes la reparteixen per els quatre continents. A la Sagrada Família va arribar el diumenge 18 de desembre i fou rebuda en la missa internacional i des de aleshores ha estat custodida a la Cripta.

Precisament fou a la Cripta, el cor de la Sagrada Família, on la catequesi celebrar una pregària entorn la a la Llum de Betlem. Mn. Turull explicà als infants el sentit dels fragments evangèlics «Jo sóc la llum del món» i «vosaltres sou la llum del món» i tot seguit cada infant encengué un petit fanalet amb la Llum de Betlem. Tots plegats anàrem a la façana del Naixement o gaudiren d’una catequesi sobre el que Antoni Gaudí ens hi va deixar plasmat i la celebració conclogué amb una cantada de Nadales.

L’alegria de les properes festes i la il·lusió brillava en els ulls dels mes petits i també dels seus pares contemplant el monumental pessebre gaudinià. Tothom s’endugué la Llum de Betlem, en el seu fanalet, per posar-la a casa al costat del pessebre.